"Šogad Alca piedalās 25.Designblok kā izstādes dalībnieks. Nolēmām izveidot unikālu izstādi no jaunajām stilīgo skalojamo pogu sērijām Linka un Dot.Dot. sadarbībā ar to autori Lūsiju Koldovu. Tie ir eksponēti no 4. līdz 8. oktobrim Veletržní palac, Prāgā.

Neticami 680 rotējošas skalošanas pogas.

Apmeklētāji tās var ne tikai apskatīt, bet arī pieskarties vai pat pagriezt. No 680 rotējošajām skalojamajām pogām veidotā siena uzreiz piesaista uzmanību ar savu minimālistisko izskatu un interaktivitāti – viesi to var izmantot, lai atstātu personisku vēstījumu, veidotu formas vai vienkārši atpūstos, griežot pogas. "Šā gada Designblok tēma ir ceļojums. Sienas viļņotā forma liecina par jūras vilni, kas gadsimtiem ilgi ir bijis ceļošanas simbols." skaidro Alca mārketinga nodaļas vadītājs Petrs Neumans, kurš bija atbildīgs par projektu.

"Šā gada Designblok tēma ir ceļojums. Sienas viļņotā forma liecina par jūras vilni, kas gadsimtiem ilgi ir bijis ceļošanas simbols.
ALCA mārketinga vadītājs Petrs Neimans

Pogas Dot.Dot un Linka

Kad īpašnieki Radka Prokopová un František Fabičovic domāja par simbolisku dāvanu Alca 25.dzimšanas dienai, viņi domāja par vairākiem variantiem. Beidzot viņi nolēma par jaunu tualetes skalošanas pogu sēriju, kas izcelsies gan praktiskuma, gan estētikas ziņā. Rezultāts? "Mēs esam izveidojuši elegantu skalošanas pogu, kas ir skaisti noapaļota un lietotājam draudzīga," iepazīstina Radka Prokopová un piebilst: "Mēs negribējām sekot revolūcijas, bet drīzāk evolūcijas ceļam. Būtībā mēs esam atjauninājuši pogu, kas ir pilnībā savietojama ar visām mūsu sistēmām, kā mēs esam pieraduši.”

Dominējošie apļi un asas līnijas

Interjera dizaineri strādā ar diviem galvenajiem formu principiem – apļiem vai taisnām līnijām. Tāpēc tika izveidotas skalošanas pogas, kas pasvītro šos divus stilus.

Dot.Dot skalošanas poga izceļas ar diviem apļiem, savukārt pakāpeniskā ievilkuma mīkstais viļņojums ap galveno pogu simbolizē ūdens strūklu, kas aizplūst, liekot domāt par lielu skalošanu bez papildu grafikas. "Kontrasts starp minimālistisko apli un apli ar perifēro viļņošanos piešķir tualetes skalošanas pogai jaunu izskatu un raksturu," par Dot.Dot saka dizainere Lūsija Koldova.

Otra minimālisma koncepcijas forma ir skalošanas poga Linka. Poga ir iedvesmota no mūsdienu arhitektūras formām un līnijām. Izvirzītās pogas dominējošo un precīzo līniju patīkami mīkstina perifērā viļņošanās. Poga papildina interjeru ar smalku un elegantu dizainu,” skaidro Lūsija Koldova.

Dizainere Lucie Koldová koncentrējās uz darbu ar pamatplāksnes plastiskumu. Matētā virsmas apdare ar pretpirkstu nospiedumu apstrādi piešķir skalošanas plākšņu sērijai cēluma sajūtu un vēl vairāk palielina to lietošanas komfortu. Īpašais antibakteriālais slānis novērš nevēlamu baktēriju vairošanos uz to virsmas, tādējādi garantējot tīrību pie katra pieskāriena. Vai jums ir nepieciešami vēl kādi iemesli, kāpēc jums tie ir nepieciešami?​

Dominējošie apļi un asas līnijas

Fotogalerija no Designblock 2023

krest_01
krest_01
krest_02
krest_02
krest_03
krest_03
krest_04
krest_04
_mg_2771
_mg_2771
_mg_2778
_mg_2778
_mg_2787
_mg_2787
_mg_2789
_mg_2789
_mg_2792
_mg_2792
_mg_2793
_mg_2793
_mg_2801
_mg_2801
_mg_2805
_mg_2805